发新帖

Desktop issue

hanghotick / 2016-3-9 10:28
浏览: 1067 / 回复: 30
查看: 1067|回复: 30

Desktop issue

[复制链接]
收藏
跳转到指定楼层
Greetings!

Since one or two days, the launcher, control center, Volume and screen brightness buttons and almost everything else stope working except the apps on the dock. The newly opened apps like the video player or mozilla is workng but nothing else. How to fix it?

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-9 10:47:29 | 显示全部楼层
We are expecting a new iso soon Deepin version 15.1.1 that will contain the latest updates and hopefully some new patches.
Until then for the launcher or dock problems can try log out and back in often helps

主题

帖子

60

积分

-r--------

Rank: 1

积分
60
jch2ard 发表于 2016-3-9 11:14:23 | 显示全部楼层
Edited by jch2ard at 2016-3-8 19:16
dance707 replied at 2016-3-8 18:47
We are expecting a new iso soon Deepin version 15.1.1 that will contain the latest updates and hopef ...

Log out or reboot does not work. This has been tested multiple times. Only a few people have reported success. Same with attempts to kill and restart the desktop.

Fingers crossed that 15.1.1 will solve the problems... and improve updates from repositories.

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-9 11:16:59 | 显示全部楼层
jch2ard replied at 2016-3-8 20:14
Log out or reboot does not work. This has been tested multiple times. Only a few people have repor ...

I have noticed that on one of my systems i have to log out log in 2 or 3 times . But the others seems to be okay.

Yes I hope 15.1.1 will resolve these problems

主题

帖子

0

积分

-r--------

Rank: 1

积分
0
hanghotick 发表于 2016-3-9 12:12:40 | 显示全部楼层
I have logged in and out several times but nothing happened. Even the F4 terminal command is not working so i cant start any other apps

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-9 12:40:18 | 显示全部楼层
hanghotick replied at 2016-3-8 21:12
I have logged in and out several times but nothing happened. Even the F4 terminal command is not wor ...

This is more than just a Dock issue then. I had one system freeze and did a Ctrl+Alt+f1 to reboot. It only occurred one time.  You might want to wait on 15.1.1  Maybe other members will post suggestions here.

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-9 14:15:55 | 显示全部楼层
jch2ard replied at 2016-3-8 20:14
Log out or reboot does not work. This has been tested multiple times. Only a few people have report ...

I do not know if 15.1.1 will fix these problems or if we have to wait for 15.2

主题

帖子

0

积分

-r--------

Rank: 1

积分
0
hanghotick 发表于 2016-3-9 15:40:54 | 显示全部楼层
Looks like 15.1.1 is out.. but it takes me 20 hour to download :D maybe a bit later I will try it again

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-9 15:46:13 | 显示全部楼层
hanghotick replied at 2016-3-9 00:40
Looks like 15.1.1 is out.. but it takes me 20 hour to download  maybe a bit later I will try it ag ...

They are in the process of getting on Sourceforge and mega now

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-9 15:51:23 | 显示全部楼层
dance707 replied at 2016-3-9 00:46
They are in the process of getting on Sourceforge and mega now

But of course it will take time for them to receive the file as well.

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-10 07:45:06 | 显示全部楼层
Edited by dance707 at 2016-3-9 16:48
hanghotick replied at 2016-3-9 00:40
Looks like 15.1.1 is out.. but it takes me 20 hour to download  maybe a bit later I will try it ag ...

I do not know why Sourceforge or Mega is not synced yet this not normal for them.

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-10 07:46:40 | 显示全部楼层
Edited by dance707 at 2016-3-9 16:52
hanghotick replied at 2016-3-9 00:40
Looks like 15.1.1 is out.. but it takes me 20 hour to download  maybe a bit later I will try it ag ...

What is your location ? Are you able to open terminal to update from command line ?

2

主题

6

帖子

204

积分

-r--r-----

Rank: 2

积分
204
tristar 发表于 2016-3-10 07:58:33 | 显示全部楼层
You can still use ALT+CTRL+F1 (or F2, F3, F4...) to open terminal and do your things there.

主题

帖子

0

积分

-r--------

Rank: 1

积分
0
hanghotick 发表于 2016-3-10 08:19:02 | 显示全部楼层
Edited by hanghotick at 2016-3-10 08:20

yeah I have ried that too. Im on ID Datautama server. it sais that is the fastest
DeepinScreenshot20160310071627.png

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-10 08:23:30 | 显示全部楼层
hanghotick replied at 2016-3-9 17:19
yeah I have ried that too. Im on ID Datautama server. it sais that is the fastest

I would try :

sudo apt-get clean
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

主题

帖子

0

积分

-r--------

Rank: 1

积分
0
hanghotick 发表于 2016-3-10 08:27:38 | 显示全部楼层
nothing much happened
DeepinScreenshot20160310072649.png

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-10 08:27:47 | 显示全部楼层
dance707 replied at 2016-3-9 17:23
I would try :

sudo apt-get clean

I would use the official CDN source and only make changes in control panel

主题

帖子

0

积分

-r--------

Rank: 1

积分
0
hanghotick 发表于 2016-3-10 08:30:18 | 显示全部楼层
dance707 replied at 2016-3-10 08:27
I would use the official CDN source and only make changes in control panel

same results

0

主题

24

帖子

1001

积分

drw-r-----

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

积分
1001
dance707 发表于 2016-3-10 08:38:22 | 显示全部楼层

Sorry I not know the solution for your problem there. have you modified your sources.list ?

主题

帖子

0

积分

-r--------

Rank: 1

积分
0
hanghotick 发表于 2016-3-10 08:41:27 | 显示全部楼层
dance707 replied at 2016-3-10 08:38
Sorry I not know the solution for your problem there. have you modified your sources.list ?

The system is fresh like a newborn baby
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

快速回复 返回列表 返回版块 返回顶部